Przejdź do treści

Tofu smażone z kimchi

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Tofu smażone z kimchi
Tofu smażone z kimchi to popularne koreańskie danie wegetariańskie,z dodatkiem najpopularniejszej koreańskiej jarzynki kimchi. Smak tofu jest bardzo łagodny i dlatego doskonale komponuje się z bardzo pikantną koreańską kimchi z kapusty. Danie dla smakoszy ostrych potraw. Serwowane z ryżem stanowi samodzielne danie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Tofu dokładnie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę 1,5x1,5cm.
    Tofu smażone z kimchi
  2. Na gorącą patelnię wlać olej i olej sezamowy. Tofu obtaczać w mące i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć, delikatnie obracając kostki sera aż zrumienią się ze wszystkich stron.
    Tofu smażone z kimchi
  3. Dodać sos sojowy, cukier i sól. Dodać do tofu kimchi, wymieszać i chwilę smażyć na niewielkim ogniu. Podawać od razu.
    Tofu smażone z kimchi
Udostępnij ten przepis

1 komentarz do “Tofu smażone z kimchi”

  1. Nie jestem smakoszem – kimchi jadłam pierwszy raz, smażone tofu też. Smażone tofu smaczne, a w połączeniu z pikantną kapustą – całkiem dobre danie – do powtórzenia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *