Przejdź do treści

Smażona sałata lodowa MIHAO

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażona sałata lodowa MIHAO
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Przepis ten dostałem od mojego korespondencyjnego kolegi Mihao - stąd nazwa dania. Danie to można podawać jako dodatek do potraw mięsnych, lub samodzielnie serwowane z ryżem.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Sałatę należy umyć, porwać na kawałki, czosnek drobno posiekać.
  2. Rozgrzać olej w woku, wrzucić czosnek, mieszać do momentu aż poczujemy jego zapach, ale jeszcze nie zbrązowieje.
  3. Dodać sałatę (początkowo może wypełnić cały wok ale szybko zmięknie i zmniejszy objętość), smażyć ok. minuty mieszając. Dodać sos, doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis

1 komentarz do “Smażona sałata lodowa MIHAO”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *