Znajdź lub dodaj przepis

Najnowsze przepisy

Gorditas – nadziewane placki z mąki kukurydzianej. Danie to wywodzi się z kuchni meksykańskiej. W naszym autorskim przepisie, w wersji orientalnej z dodatkiem pasty Doenjang i sosu Mango chili. Ciasto na placki gorditas znakomicie smakują zrobione z mąki kukurydzianej Pan do tortilli

Mango Sticky Rice to bardzo popularny tajski deser z ryżu kleistego z dodatkiem sosu kokosowego i owoców mango…w naszej wersji również z dodatkiem słodkich owoców liczi.

Doskonały orientalny deser na każdą okazję!

Tradycyjne danie kuchni indonezyjskiej, które ma wiele odmian, ale podstawowymi jego składnikami są ryż i słodki sos sojowy Ketjap Manis…

Pyszny chrupiący kurczak burger, obtoczony w tempurze i panierce panko z dodatkiem nietypowych, orientalnych składników: wodorostów wakame i marynowanej rzodkwi.

Massaman curry w wersji wegetariańskiej…

Ramen to jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej, które już na dobre zadomowiło się na polskim rynku i jest serwowane w prawie każdej restauracji z daniami kuchni orientalnej….

 

Kolejny nowy przepis, tym razem z wieprzowiną wykonany przez naszego rodzinnego kucharza. To danie wygląda i smakuje wybornie. W zależności o preferencji ostrości możecie regulować ostrość tego dania używając mniej lub więcej pasty Sambal i sosu Sriracha.

Pad Thai – jedno z najpopularniejszych dań kuchni tajskiej…

Klasyka kuchni tajskiej, czyli słynna ostro-kwaśna zupa Tom Yum, o znakomitym smaku i aromacie. W najnowszym przepisie dodaliśmy do zupy pokrojone kawałki młodego jackfruita (dodatkowa porcja błonnika), a kurczaka proponujemy podać oddzielnie (tak aby nie pływał długo w zupie) w chrupiacej panierce panko. Jako alternatywę zamiast kurczaka można oczywiście zaserwować krewetki obtoczone w panko. Dodatek pasty chili Prik Pao i pokrojonego świeżego chili sprawia, że nasza zupa Tom Yum jest jeszcze bardziej pikantna i rozgrzewająca.

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty