Znajdź lub dodaj przepis

Najnowsze przepisy

Chrupiące placuszki ryżowe można usmażyć z innymi składnikami np. z dodatkiem groszku zielonego lub ziaren kukurydzy. Bardzo małe placuszki można podawać jako przekąskę do piwa czy wina.

Indyjskie curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym to przepis z użyciem podstawowych przypraw, bez stosowania gotowej pasty ani mieszanki curry. Jest to odmiana z mleczkiem kokosowym, które jest popularnym składnikiem dań w Indiach południowych.

Pikantna sałatka z melona to tajska sałatka, która szczególnie dobrze komponuje się z grillowanym drobiem. Zachowuje charakterystyczną dla potraw tajskich równowagę między smakiem słonym, słodkim, kwaśnym i ostrym.

1

Łosoś w sosie Hoisin to bardzo prosty przepis, w którym przygotowany łosoś nabiera znakomity, niepowtarzalny smak, zdecydowanie polecam! Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.

1

Rosół z jajkiem po chińsku to smaczna i bardzo łatwa do wykonania zupa rosołowa z jajkiem. Najlepiej jest wykonać ją z wcześniej wykonanego wywaru mięsno-warzywnego, w wersji ekspres możemy użyć chińskiego kurczaka w proszku.

Sałatka z ogórka po tajsku to bardzo orzeźwiająca, smaczna surówka o lekko pikantnym smaku. Świetnie pasuje do potraw z drobiu i ryżu.

Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami to smaczne, zdrowe i pożywne danie. Przy przygotowaniu tej potrawy pamiętajmy aby wątróbkę smażyć krótko i nie solić jej wcześniej. W innym wypadku stanie się łykowata i twarda.

Cukinia smażona słodko-kwaśna w lekko pikantnym sosie to chińskie danie wegetariańskie. Podaje się jako ciepło jako warzywny dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Jajka na parze z paluszkami krabowymi i grzybami Mun to prosty sposób przygotowania lekkostrawnego i jednocześnie pożywnego posiłku. Danie to można przygotować dodając do jajek różne składniki np. świeże małże, suszone lub świeże krewetki krewetki lub wodorsty nori etc. W wersji bardziej ekskluzywnej potrawę możemy przybrać 2 łyżeczkami kawioru lub ikry z łososia.

Wołowina smażona z bakłażanem i makaronem Soba to japońskie danie wszystko-w-jednym. Mięso, warzywa i makaron tworzą samodzielne, pożywne i bardzo smaczne danie. Wszystkie składniki pocięte są w cienkie paski, dzięki czemu są mięciutkie i łatwe do jedzenia pałeczkami.