Znajdź lub dodaj przepis

Najnowsze przepisy

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym to chińska klasyka, jego głęboki sos świetnie smakuje z ryżem jaśminowym lub makaronem mie. Ja uwielbiam to jeść pałeczkami! Uwagi: Sos sambal olek można próbować zastąpić chili, ale efekt niestety będzie odbiegał od oryginału. Dlatego najlepiej jest zakupić oryginalny sambal oelek (tylko nim potem za bardzo nie szafujcie, bo wypala dziury na języku).

Kurczak Szanghaj to naprawdę bardzo smaczne danie, a jego przyrządzenie jest bardzo proste i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Serwować z ryżem.

Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej to prosta w wykonaniu, bardzo smaczna chińska zupa. Do jej przygotowania potrzebny jest anyż gwiazdkowy, który nadaje zupie wyjątkowy charakter. Anyż trzeba używać z umiarem, bo ma bardzo bardzo mocny, wyrazisty smak. Jedna z moich ulubionych potraw.

Kalbi – koreańskie grillowane żeberka to wspaniałe danie imprezowe. Głupie pytanie dla ilu osób 😀 Ile by nie było, zeżrą wszystko. Największe grill-party to cały departament (20 ludzi) + przyszwendki (drugie tyle). 3 kilo żeberek poszło 😉 Akwizycję materiału (żeberka wieprzowe, chude) polecam rozpocząć 2 dni przed. Zamówić, następnego dnia odebrać i do marynaty na co najmniej 24h.