Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 oceny
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.
Smażona ryba z warzywami i sosem sojowo-owocowym

Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Skomplikowany przepis, z wieloma składnikami, ale warto spróbować, bo smakuje znakomicie. Zrobiłem porcję dla 3 osób, ale tak nam smakowała, że zjedliśmy wszystko w dwójkę. Podawać ugotowanym ryżem japońskim.
Skomplikowany przepis, z wieloma składnikami, ale warto spróbować, bo smakuje znakomicie. Zrobiłem porcję dla 3 osób, ale tak nam smakowała, że zjedliśmy wszystko w dwójkę. Podawać ugotowanym ryżem japońskim.
Ryba gotowana na parze w sosie pomarańczowym

Ocena ze starego portalu: 4,6 / 5 ocen
To pierwsze wykonane przeze mnie danie na parze. Do przygotowania tego dania użyłem oryginalny chiński, bambusowy koszyk do gotowania na parze, jeżeli takowego nie posiadacie nie ma obaw są inne sposoby - zajrzyj do poradnika, techniki obróbki cieplnej - gotowanie na parze. Dania gotowane na parze są bardzo zdrowe i nisko kaloryczne, moim zdanie jednak nie dorównują smakiem daniom smażonym, wiem jednak, że mają wielu zwolenników. Dodatkowo gotowanie na parze (w odróżnieniu od gotowania w wodzie) pozostawia w pożywieniu wszystkie składniki odżywcze. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
To pierwsze wykonane przeze mnie danie na parze. Do przygotowania tego dania użyłem oryginalny chiński, bambusowy koszyk do gotowania na parze, jeżeli takowego nie posiadacie nie ma obaw są inne sposoby - zajrzyj do poradnika, techniki obróbki cieplnej - gotowanie na parze. Dania gotowane na parze są bardzo zdrowe i nisko kaloryczne, moim zdanie jednak nie dorównują smakiem daniom smażonym, wiem jednak, że mają wielu zwolenników. Dodatkowo gotowanie na parze (w odróżnieniu od gotowania w wodzie) pozostawia w pożywieniu wszystkie składniki odżywcze. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Promocja (5)
- [+]Artykuły spożywcze (1842)
- [+]Kuchnia chińska (406)
- Sosy chińskie (39)
- Olej, ocet, pasty (13)
- Makaron, ryż, mąka (32)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (9)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (19)
- Herbata, napoje (16)
- [+]Kuchnia japońska (187)
- [+]Kuchnia tajska (223)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (23)
- Pasty, przyprawy (33)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (21)
- [+]Kuchnia chińska (406)
- [+]Przybory kuchenne (159)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (19)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (8)
- Wyprzedaże (8)
- Produkty do sushi (39)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (1)