Tajska sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym (by Magda Klimczak)

Wieprzowina z sosem orzechowym i makaronem Mie

Sałatka słodko-kwaśna z rzodkwi i marchwi (do sushi)

Sałatka z ogórka po tajsku

Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z Shirataki

Uramaki sushi z wędzonym łososiem, awokado i marchewką

Uramaki sushi z wędzonym łososiem, awokado i marchewką to odmiana sushi zwijanego, w której ryż znajduje się na zewnątrz. Tym razem nie tylko ryż ale także plasterki łososia przeniosły się ze środka na powierzchnię rolki. Smaczna i bardzo atrakcyjna dla oka odmiana sushi. Łososia wędzonego można także zastąpić łososiem surowym. Do przygotowania uramaki matę do sushi należy owinąć folią spożywczą dzięki czemu ryż nie przyklei się maty.

Czytaj dalej

Klopsiki w tempurze

Agedashi dofu – tofu smażone na głębokim oleju

Gunkanmaki z jajecznicą i z pastą z paluszków krabowych

Maki i nigiri sushi z łososiem